hirdetés
2022. július. 01., péntek - Tihamér, Annamária.
hirdetés

Bértábla mindenkinek?

Cser Ágnes: az egészségügyi ágazat valemennyi közfinanszírozott munkavállalójára kiterjedhet a kollektív szerződés hatálya.

Az egészségügyi ágazat kollektív szerződésének két fejezetét írták alá, de még több nyitott kérdés van - közölte Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ-EDDSZ) elnöke az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

Nem értek véget a sztrájktárgyalások, nem rendezték a gazdasági-műszaki háttérszolgáltatók bérfejlesztését, és több nyitott kérdés is van. Az egészségügyben dolgozók kollektív szerződését – amelyben eddig a munkaidőt, a pihenőidőt, és a bérfelzárkóztatást érintő fejezeteket írták alá – elsősorban a szakdolgozókra és az orvosokra tárgyalták végig, de a gazdasági-műszaki háttérszolgáltatás területén foglalkoztatottak is bele tartoznak. Tavaly megállapodtak a mentősök, védőnők önálló fejezetéről is.

Folyamatban van az eljárás, hogy a kollektív szerződés hatályát kiterjesszék az egészségügyi ágazat valamennyi – egészben vagy részben – közfinanszírozott munkáltatónál foglalkoztatott közalkalmazottjára, munkavállalójára.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés
hirdetés

Könyveink