hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Az OEP felülvizsgálta a COPD és a prosztatarák gyógyszerek árát

Az Egészségbiztosítási Pénztár nyilvánosságra hozta a COPD és a prosztatarák gyógyszerek költséghatékonyságát érintő felülvizsgálat alapján meghatározott elvárt árakat.

Az Egészségbiztosító 2011. április 4.-én hivatalból indított eljárást, amely az alábbi terápiás területeket érinti:

  • Krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) diagnosztikája és kezelése,
  • Asthma bronchiale diagnosztikája és kezelése,
  • Gyermekkori asthma bronchiale diagnosztikája és kezelése,
  • Stroke diagnosztikája és kezelése

Az OEP a honlapján közzétett elvárt árakat határozta meg: 

A tájékoztatás szerint a forgalomba hozatali engedélyek jogosultjainak az eljárásban árcsökkentési ajánlat megtételére 2011. június 16-án 16.30 óráig van lehetőségük.

A tervezett finanszírozási kezdőnap 2011. július 1.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár folyamatosan felülvizsgálja a támogatott gyógyszerek körét és hivatalból eljárást indít, ha a befogadott készítmény költséghatékonyságával kapcsolatban kétség merül fel.

Mint arra szervezet a figyelmet felhívja, törvényi kötzelezettségének megfelelően az OEP a közfinanszírozás alapjául elfogadott elvárt ár kialakítása során az eljárás megindítását megelőzően kikérte az ESKI és a terápiás terület szerint illetékes szakmai kollégiumok véleményét. Az elvárt árak számítása során figyelembevételre kerültek a támogatás-volumen szerződések alapján történő, dobozonkénti befizetések is.

A felülvizsgálat alapján a támogatásból kizárásra kerülnek azon gyógyszerek, amelyeknek költséghatékonysági mutatói kedvezőtlenebbek az azonos szintű finanszírozási feltételek alapján finanszírozott többi készítményhez képest, és a forgalomba hozatali engedély jogosultja nem csökkentette a készítmény árát a közfinanszírozás alapjául elfogadott elvárt árra.

További információk az Országos Egészségbiztosítási Pénztár honlapján.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink