hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

A terápia alapja az életmód megváltoztatása

Az elhízás mint népbetegség és a kezelés lehetőségei

Az elhízás és a túlsúly járványszerű terjedése hazánkat sem kímélte az elmúlt évtizedekben. Legfontosabb lenne a megelőzés, ugyanakkor jelenleg még hatásos, hosszú távú kezelése is gyermekcipőben jár. A terápia alapja az életmód megváltoztatása, amely a mozgásprogramot és a megfelelő diétás előírásokat tartalmazza. Elhízásban gyógyszeres kezelésre is lehetőségünk nyílik, amelyre hazánkban az orlistat, a naltrexon/bupropion fix kombináció és a liraglutid (3,0 mg sc.) áll rendelkezésünkre. Elhízásellenes indikációban ígéretesnek mutatkozik a hazánkban még nem elérhető semaglutid, a fázis III vizsgálatban bizonyított tirzepatid és a fázis Ib vizsgálat eredményei alapján a semaglutid/cagrilintid.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
DR. SIMONYI GÁBOR1,2, 1Dél-budai Centrumkórház Szent Imre Egyetemi Oktatókórház, Anyagcsere Központ, Budapest 2Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar, Obezitológiai Tanszék, Budapest
a szerző cikkei

(forrás: Medical Tribune)

cimkék

Olvasói vélemény: 9,5 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés