hirdetés
2020. július. 14., kedd - Őrs, Stella.
hirdetés

Az egészségügyiek külföldre mennének

Minden negyedik pályakezdő külföldön vállalna munkát a következő öt évben – derült ki az Eduline szerint egy felmérésből.

hirdetés

A friss diplomás orvosok, fogorvosok és gyógyszerészek harmada öt éven belül külföldön vállalna munkát, az egészségügyi alapszakokat végzett pályakezdők közül pedig minden negyedik dolgozna egy másik országban – derül ki a Felsőoktatási Elemzési Jelentések friss tanulmányából, amelyet az Eduline ismertet. A legkevesebben a mesterszakos diplomával rendelkezők – például az egészségmenedzserek, egészségpszichológusok, fizioterapeuták, klinikai laboratóriumi kutatók – jóval kevesebben, a megkérdezettek 13 százaléka számolt be arról, hogy fontolgatja a külföldi munkavállalást.

A bizonytalanok aránya – akik a kutatóknak a „még nem tudja eldönteni” választ adták a külföldi munkavállalási tervekről szóló kérdésre – is magas, több mint 30 százalékos az orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek körében, míg a megkérdezettek 34,6 százaléka nem tervezi, hogy más országba menne dolgozni, az alapszakosok 45, a mesterszakos diplomások 58 százaléka válaszolt ugyanígy.

(forrás: eduline)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink