hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Átadták a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház új diagnosztikai épületét

Átadták a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet új diagnosztikai épületét, a beruházás 770 millió forintba került.

Az Egészségeses Budapest Program 700 milliárd forintos keretéből már eddig is jelentős fejlesztések valósultak meg a kórházban 1,7 milliárd forint értékben – mondta sajtó számára korlátozottan nyilvános átadáson Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. Hozzátette, a most átadott épület és a benne helyet kapó nagyértékű képalkotó berendezések nagyban hozzájárulnak a betegségek jobb diagnosztizálásához, a magasabb színvonalú betegellátáshoz.

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet új diagnosztikai épülete az avatás napján 2022. április 29-én. MTI/Illyés Tibor
A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet új diagnosztikai épülete az avatás napján 2022. április 29-én. MTI/Illyés Tibor

Kásler Miklós megemlítette azt is, hogy egy európai uniós programnak köszönhetően a kórházban elindulhattak a robotvezérelt sebészeti beavatkozások. A magyarországi robotsebészet bevezetését jelentős orvostörténeti lépésnek nevezte a miniszter.

Dobosi Zsolt, a kórház főigazgatója elmondta, hogy az EBP-nek köszönhetően az elmúlt években évtizedek óta várt fejlesztések indulhattak el az intézményben. 2020-ban több betegellátó osztály újult meg, a központi műtőblokkban két új műtőt alakítottak ki, valamint megépült az új mentőbejáró és átépült a kórház főbejárata - sorolta. A robotsebészet februári indulása óta a negyven robotasszisztált urológiai műtétet végeztek az intézményben.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink