hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Fejlesztések a Jahn Ferenc kórházban

Az elmúlt években jelentős fejlesztések valósultak meg a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban, bevezették a robotsebészetet, családbarát szülészetet alakítottak ki, létrehoztak egy egészségfejlesztési irodát és megépül az új diagnosztikai tömb, ismertette az emberi erőforrások minisztere hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Kásler Miklós közölte, az intézmény fejlesztésére a kormány 2,8 milliárd forintot fordított.

A kórházban bevezetett robotsebészeti eljárásról elmondta, ez a sebészeti rendszer rendkívül precíz, háromdimenziós beavatkozásokat tesz lehetővé, a kórházban elsősorban az urológiai osztály használja a nagy értékű berendezést.

A családbarát szülészet és az újszülött-, koraszülöttosztály kialakításával kapcsolatban azt mondta, ez a kezdeményezés a kormány legfontosabb céljai közé tartozott, tartozik, hiszen politikájának központi kérdése a családok, a gyermekek és a nemzet jövője.

Kásler Miklós beszámolt arról, hogy megtörtént a kórház energetikai korszerűsítése is, valamint létrehoztak egy egészségfejlesztési irodát, amelynek feladata a térségben élők egészséges életmód felé irányítása, egészségtudatosságának erősítése.

Az Egészséges Budapesti Programban (EBP) a főváros ezen területére eddig 100 milliárd forintos fejlesztési forrás érkezett. Megújult a csepeli Tóth Ilona Szakrendelő és 3,6 milliárd forint értékben orvostechnikai eszközökkel is felszerelték.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink