hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Applikáció autistáknak

Az autista személyek számára akadálymentes életet biztosító applikációt és szolgáltatásfejlesztést finanszíroznak a Széchenyi 2020 programban.

Az autista személyek számára akadálymentes életet biztosító applikáció és szolgáltatásfejlesztés a Széchenyi 2020 program keretében, 450,78 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósul meg. A projekt 2018. január 1. és 2020. december 31. között egy olyan egyedülálló, innovatív digitális fejlesztésre kerül sor, amely az autista személyek integrációjában, s életminőségük javításában jelentős szerepet képviselhet a jövőben.

A projektet az Autisták Országos Szövetsége az MTA-ELTE Autizmus Szakmódszertani Kutatócsoportjával közös konzorciumban valósítja meg. A "DATA: Digitális autonómia-támogatás az autizmus spektrumon" címmel induló fejlesztés célja, hogy mobil applikációval, valamint hozzátartozó internet alapú szolgáltatással segítse az autista gyermekek és felnőttek mindennapi életvitelét. A fejlesztés legnagyobb előnye, hogy egységes rendszerben, de egyéni igényekre szabható támogatás hozható létre, ezáltal az autista személyek, családtagjaik, s az őket segítő szakemberek könnyedén s közösen állíthatják össze a felhasználó számára szükséges segítséget.

A fejlesztés segíti az autista emberek szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférését is. Az Autisták Országos Szövetsége tájékoztató rendezvényeket szervez, melyeken a résztvevők megismerhetik majd a projektet. A rendezvényekkel kapcsolatos információk elérhetők lesznek az Autisták Országos Szövetségének honlapján (www.aosz.hu), valamint a projekt hamarosan induló honlapján (data.aosz.hu).

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!