hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

 

Áltudományokról, átverésekről

Az átverés is irritál, de itt már beteg gyerekek életéről van szó, mondta Fábián István kémikus az Index podcast műsorában.

Rákos gyerekeknek kínált, kamu alternatív készítmények jelentették az utolsó cseppet a pohárban, ekkor döntött úgy Fábián István kémikus, hogy komolyan kell vennie az áltudományok elleni harcot.

Eleve irritál, ha átverik az embereket, de az különösen, ha ezzel még kárt is okoznak nekik – mondta a Debreceni Egyetem volt rektora, a tudomany.hu, a Magyar Tudományos Akadémia ismeretterjesztő oldalának felelős szerkesztője az Index TNT 13. adásában. Fábián felháborítónak és megdöbbentőnek nevezte, hogy egy friss hír szerint egy új EU-s szakmai protokoll kifejezetten javasolja a homeopátiás állatorvoslást az ökogazdálkodásban: Olyan megoldást kínálnak úgymond az állatok védelmében, ami nem megoldás, nem fogja csökkenteni a szenvedésüket, egyszerűen nem működik.

Fábián István azt is elmondta, mit gondol arról, hogy több magyar egyetemen már tananyagként szereplő hagyományos kínai és ajurvédikus módszerekről. Egyrészt mindig arról megy a duma, hogy a külföldi kultúrák bejönnek Magyarországra, és tönkreteszik a mi saját kultúránkat. Ehhez képest most behoznak az orvoslásban olyan kultúrákat, amiknek nálunk semmi hagyományai nincsenek, nem tudjuk, ezek mire jók, mikor használhatók.

(forrás: Index)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink