hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Akadémiai kutatókkal működik együtt az AstraZeneca

Az AstraZeneca bejelentette, hogy új, forradalmi együttműködésre lép a Nagy-Britanniai Orvosi Kutatások Tanácsával (Medical Research Council, MRC), aminek révén az akadémiai szektor hozzájuthat a cég egyes molekuláihoz.

A megállapodás szerint a brit orvostudományi kutatók hozzájutnak az AstraZeneca 22 gyógyszeréhez, hogy betegségmechanizmusokkal kapcsolatos kutatásokat végezhessenek, és ezáltal innovatív új terápiákat fejleszthessenek ki.

Az együttműködés részeként az MRC kutatási projekt-javaslatokat fog kérni az akadémiai közösség tagjaitól, hogy a molekulákat új területeken lehessen hasznosítani; a tanács a legígéretesebb terveket összesen tízmillió fonttal fogja támogatni. Azok a javaslatok, amelyek átfedésben vannak az AstraZeneca saját fejlesztési programjaival, nem kapnak az állami pénzből, de a vállalat nyitott arra, hogy együttműködjön ezekkel a kutatókkal.

David Brennan, az AstraZeneca vezérigazgatója megjegyezte: az innovatív együttműködéseknek alapvető a szerepük a potenciális új kezelési módok megtalálásában.

A vállalat a múlt hónapban készpénzbefektetést hajtott végre, amellyel megerősítette kockázati tőke ágazatát, a MedImmune Ventures-t, hogy ezzel is segítse az új terápiás területeken zajló kutatásokat.

Dr. Kazai Anita
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink