hirdetés
hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Befektetés a gyorsan fejlődő világban

Az AstraZeneca 200 millió dollár értékű beruházást indít Kínában. Az ázsiai ország gyógyszerpiaci forgalma a tavalyi 41 milliárd dollárról 2015-re várhatóan 100 milliárd dollár fölé emelkedik.

Mint arról a World Pharma News beszámol, az AstraZeneca bejelentette: új gyártótelepet létesít a Jiangsu tartomány Taizhou városában lévő China Medical City-ben. Az új létesítményre költött 200 millió dollár az AstraZeneca eddigi legnagyobb befektetése, amit egyetlen gyártótelep létesítésére szán. Az új gyár 2013 végére készül el, és intravénás és szájon át szedhető, tablettás kiszerelésű készítményeket egyaránt elő fog állítani; a termékeket helyben értékesítik majd.

Mark Mallon, az AstraZeneca Kína elnöke a bejelentés kapcsán elmondta: a cég reményei szerint az új létesítmény termékei eljutnak majd Kína azon 900 millió lakosához, akiknek jelenleg nincs hozzáférésük jó minőségű gyógyszerekhez.

Az AstraZeneca 1993 óta van jelen Kínában, azóta az ország egyik vezető gyógyszergyártó vállalatává vált: 2010-es forgalma meghaladta az 1 milliárd dollárt. Alkalmazottainak száma hozzávetőlegesen ötezer fő. A cég direkt helyi befektetései között van egy Jiangsu tartományban lévő gyártelep, egy innovációs tudományos központ, amely többek között az ázsiai páciensek számára releváns tumorbiomarker-kutatást végez, valamint óriási klinikai kapacitás. Az AstraZeneca jelentős együttműködési hálózatot épített fel a vezető akadémiai és orvosi intézményekkel.

Kína gyógyszerpiaci forgalma 2004-ben 10 milliárd, tavaly 41 milliárd dollár volt, és 2015-re várhatóan 100 milliárd dollár fölé fog emelkedni.

Dr. Kazai Anita
a szerző cikkei

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés