hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

AIDS fejlemények

Még tíz-tizenöt év, és tökéletesen gyógyítható lehet a betegség. Az érintettek száma tovább nő, a stigmatizáció állítólag alább hagyott a társadalom körében, derül ki a nol.hu cikkéből.

Dr. Szlávik János, a Szent László Kórház főorvosa szerint gyakran fordul elő, hogy az orvosok nem ismerik fel a HIV-fertőzést, mivel nem nagyon találkoznak ilyen esettel a hétköznapokban. Az infektológus azt mondja, a HIV-ről és az AIDS-ről egyre kevesebb szó esik manapság, a betegség még mindig tabutéma Magyarországon, miközben a fertőzöttek száma nem csökken írja a NOL.

Szlávik János úgy látja, hogy az orvostudomány tíz-tizenöt éven belül juthat el arra a szintre, hogy a HIV teljesen gyógyítható legyen. Pácienseit is azzal biztatja, hogy nekik már valószínűleg nem kell életük végéig a HIV-vel élni. Ugyanakkor a fertőzöttek számának növekedése miatt egyáltalán nem optimista. Az Európai Unióban a 16 és 26 év közötti meleg fiatalok körében növekszik a fertőzöttek száma, aminek oka a főorvos szerint, hogy ők egyre felelőtlenebben élik a szexuális életüket - olvasható a nol.hu-n.

 

(forrás: nol.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés