hirdetés
2022. június. 30., csütörtök - Pál.
hirdetés

A WHO szerint leteperheti az omikron az egészségügyi rendszereket

Óriási hiba enyhének nevezni az omikron vírusvariánst, mivel a kórházakat maga alá temető fertőzéscunamit hoz – figyelmeztetett Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet főtitkára a VG szerint.

Nem szabad az omikron Covid-vírusvariánst az enyhe kategóriába sorolni, mivel tömegével okoz az embereket kórházba juttató súlyos megbetegedéseket, jelenleg pedig eddig sohasem látott járványhullám söpör végig a világon – figyelmeztetett sajtótájékoztatóján Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet főtitkára.

Annak ellenére, hogy statisztikailag enyhébb megbetegedést okoz az előző változatoknál, különösen a beoltottak körében, az omikron veszélyes. A december 27. és január 2. között eltelt héten 71 százalékkal nőtt a Covid-fertőzések száma a világban, a rekordot jelentő 9,5 millióra, és még ez sem írja le az érkező hullám valós nagyságát, mivel a tesztelés, illetve az elvégzett tesztek számbavétele az ünnepek környékén lelassult – mondta a főtitkár.

Ugyanazon a héten 41 ezren haltak meg a Covid-járványban – több mint a felük Európában –, ami tízszázalékos növekedést jelent. Az esetek cunamija olyan óriási és olyan gyors, hogy világszerte leteperi az egészségügyi rendszereketmondta a hivatalnok. A kórházak túlzsúfolttá válnak, nem elegendő a személyzet, ami további megelőzhető halálesetekhez vezet, nem a Covid–19, hanem olyan betegségek és sérülések miatt, amelyekre a betegek nem jutnak időben kezeléshez – tette hozzá.

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink