hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

A sportbizottság a Sportkórházért

A Sportkórház helyzete tarthatatlan, az intézmény évek óta elfogadhatatlan körülmények között működik – olvasható az Országgyűlés Sport- és Turizmus Bizottságának szerdai ülésén elfogadott állásfoglalásában. A testület a helyzet megoldása érdekében a kormányhoz fordult segítségért.

A bizottság a Sportkórház megőrzésének és rehabilitációjának szükségességéről tett állásfoglalásában hivatkozik arra, hogy a testület idén május 18-i és november 9-i ülésén megvitatta az élsportolók kiemelt ellátásával kapcsolatos sportegészségügyi feladatok megvalósításáról szóló tájékoztatókat, amelyeket egyrészt Soós Ágnes, az Országos Sportegészségügyi Intézet – a Sportkórház – főigazgatója, valamint Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke terjesztett elő.

A sport- és turizmusbizottság az elhangzottak alapján összességében úgy véli, hogy a Sportkórház helyzete tarthatatlan, az intézmény évek óta elfogadhatatlan körülmények között működik. „Akár a létesítmények színvonalát, infrastruktúráját, akár a kutatások terén végzett eredményeket tekintjük, az intézménynél egyre nagyobb lemaradást tapasztalunk. Magyarországnak szüksége van egy olyan intézményre, amely a sportsérülések kezelésére, az élsportolók felkészüléséhez tartozó sportegészségügyi feladatok ellátására specializálódott” – áll a dokumentumban.

A bizottság ezért felkéri a kormányt, vizsgálja meg, hogy milyen módon tudná a Sportkórház megújulásának és működésének feltételeit finanszírozni, beleértve a már régóta hiányolt informatikai rendszer kiépítését, az infrastrukturális körülmények javítását annak érdekében, hogy az intézmény visszanyerje a magyar sport hagyományaihoz méltó rangját.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink