hirdetés
hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Változhatnak a Sportkórház funkciói

Átalakítaná a kormányzat a sportegészségügy rendszerét – tudta meg a Magyar Hírlap. Ennek vélhetően azok a szakmai vélemények állnak a hátterében, amelyek szerint az ellátás mindenképpen fejlesztésre, erősítésre szorul ezen a területen is.

A Magyar Hírlap értesülései szerint a fejlesztés koncepciójával, lehetséges irányaival kapcsolatban fölmerült az is, hogy az ellátásba bevonják a Budakeszi határában lévő két országos intézményt. Egyelőre csak az elképzelés szintjén került szóba, hogy az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet, valamint az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet válhatna sportélettani, illetve sportegészségügyi rehabilitációs centrummá. Az Alkotás utcai Országos SportSportkórházegészségügyi Intézet – ismertebb nevén a Sportkórház – a járóbeteg-szakellátási funkciókat vinné tovább, és itt kaphatnának helyet a sportegészségügy adminisztrációját végző irodák is.

A lap úgy tudja, a cél az, hogy a sportegészségügyi rendszer egyre jobb minőségű ellátást tudjon nyújtani, s különösen a legnagyobb tárgyi és személyi felkészültséget igénylő beavatkozások kapcsán merült fel külső intézmények bevonása. A kérdés azonban egyáltalán nem követel akut lépéseket vagy döntéseket, a londoni olimpia előtt tehát semmilyen változás nem várható a koncepció kidolgozásának ügyében.

A cikk folytatását megtalálja a Magyar Hírlap mai számában.

(forrás: Magyar Hírlap)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés