hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

A rezsiemelés miatt költöztetik a klinikákat

Több hónapos előkészítő munka után, december 1-jétől átmenetileg új helyszínen működik majd a Semmelweis Egyetem klinikáinak néhány részlege.

A Semmelweis Egyetem egyes klinikáinak költöztetésére azért van szükség, mert több épületen energiahatékonysági felújítást terveznek, de a megnövekedett rezsi miatt az észszerűsítés is megköveteli ezt a lépést.

A Semmelweis Egyetem az ország egyik legnagyobb egészségügyi intézményeként több klinikai tömbben és közel 40 különálló egységében havonta nagyságrendileg 200 ezer járó- és csaknem 12 ezer fekvőbeteg esetet lát el. Az intézmény ilyen nagyságrendű kapacitás mellett jelentős mennyiségű energiát használ fel, ezért szükségessé válik néhány, az energiafelhasználást optimalizáló intézkedés, amely a betegellátás folyamatosságát nem befolyásolja. Bizonyos klinikák és járóbeteg-ellátások átcsoportosításával az intézmény várhatóan éves szinten nagymértékben tudja csökkenteni a földgázfelhasználását, és szinten tartja a távhő-, illetve villamosenergia-használatát – írja portálján a felsőoktatási intézmény.

Az egyetem honlapján pontokba szedve sorolják fel, milyen egységeik költöznek más épületekbe a fűtési szezon idejére.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
hirdetés

Könyveink