hirdetés
2021. december. 03., péntek - Ferenc, Olívia.

A magyar orvosi képzések a legjobbak között

November 19-én tette közzé újabb tudományterületi világrangsorát a londoni székhelyű Times Higher Education (THE), írja az Eduline.

A legjobb orvostudományi, fogorvostudományi és egészségtudományi képzéseket rangsoroló listában a Semmelweis Egyetem a 301-400., a Pécsi Tudományegyetem a 401-500., a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem pedig az 501-600. helyet szerezte meg. Mind a négy intézmény megtartotta a tavalyi helyezését.

A rangsorban az idén 775 egyetem szerepel a világ minden részéről. A listát az Oxfordi Egyetem vezeti, az első ötbe még a Harvard, a Cambridge-i Egyetem, az Imperial College London és a Stanford fért be. A brit intézményeken kívül a legjobb eredményt elérő európai intézmény a svéd Karolinska Institute lett a 12. helyen.

A szakterületi rangsorokat az összesített listához hasonló szempontok alapján állítják össze, vagyis az oktatási környezet, kutatás, idézettség, ipari bevételek és nemzetközi orientáció alapján mérték az intézmények teljesítményét, közli a lap.

A tudományterületi világrangsor

(forrás: eduline.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Könyveink