hirdetés
hirdetés
2020. szeptember. 27., vasárnap - Adalbert.
hirdetés

Itt a friss orvosoktatási világrangsor

Mind a négy magyar orvosi egyetem felkerült a Times Higher Education (THE) tematikus felsőoktatási világrangsorára, közölte az eduline.hu.

hirdetés

A Semmelweis Egyetem képzéseit a 301-400. helyre, a Pécsi Tudományegyetemet a 401-500., a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem orvos- és egészségtudományi képzéseit pedig az 501-600. kategóriába sorolták a Times Higher Education (THE) tematikus rangsorának összeállítói.

A THE rangsorát több szempont – az oktatási és kutatási eredményesség, többek között az egyetemekhez köthető publikációk idézettsége, a külföldi oktatók és hallgatók száma, vagyis a "nemzetközi láthatóság" – alapján állították össze.

A rangsor élén az Oxford áll, de dobogós helyet szerzett a Harvard és a Cambridge is. A tíz legjobb közé került az Imperial College London, a Stanford, a Johns Hopkins, a Berkeley, a UCL, a Columbia és a melbourne-i egyetem.

A régióból a bécsi orvosi egyetem érte el a legjobb eredményt, képzéseit a 101-125. helyre sorolták a rangsorkészítők, sőt az osztrák egyetemek közül a grazi orvosi egyetem is jó eredményt ért el, a 251-300. helyen, míg az innsbrucki egyetem a 301-400. helyen végzett. A szlovák egyetemek közül csak a pozsonyi Comenius került fel a listára (601+ kategória), a szlovéniai felsőoktatási intézmények közül a ljubljanai egyetemet a 401-500., a maribori egyetemet a 601+ kategóriába sorolták, míg Romániából két, Szerbiából pedig egy intézmény került fel a listára, közli a lap.

(forrás: eduline.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink