hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

 

Testmozgást helyettesítő gyógyszer?

Testedzést helyettesítő kapszulát hoztak létre amerikai tudósok – számolt be róla a Science Alert nyomán a 24.hu.

Az SLU-PP-332 nevű készítmény a kísérletek során javította az egerek izomműködését, erőnlétét és állóképességét is anélkül, hogy a szokásosnál többet mozogtak volna.

A szakértők szerint az új gyógyszer akár a mozgásproblémákat okozó neurodegeneratív betegségek és a szív elégtelenség ellen is hatásos lehet.Az SLU-PP-332 hatására a kísérleti egerek testében több lett a fáradásnak ellenálló izomrost, ennek köszönhetően pedig akár 70 százalékkal tovább és 45 százalékkal messzebbre tudtak futni. A vizsgáltok továbbá azt is kimutatták, hogy azok a rágcsálók, amelyek egy hónapon keresztül napi kétszer kaptak a készítményből, tízszer kevesebb zsírt halmoztak fel a szervezetükben, pedig ugyanannyit edtek, mint korábban.

A szer hatására az egerek anyagcseréje hasonlóan kezd el működni, mint amikor edzünk, vagyis a test elkezdi felhasználni a zsírsavakat, így az állatok fogyni kezdenek – magyarázta el Thomas Burris gyógyszerész. Ez persze nem azt jelenti, hogy a gyógyszer teljesen kiváltja a testmozgást, de némely hasznos hatását képes utánozni, ami óriási segítség lehet azok számára, akik valamilyen okból nem képesek megerőltető edzések elvégzésére, írja a lap.

HeungSoon képe a Pixabay-en
HeungSoon képe a Pixabay-en

(forrás: 24.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink