hirdetés
2024. május. 19., vasárnap - Ivó, Milán.
hirdetés

 

Megnyitják a Csillagászat Évét

Január 17-én délután három órás csillagászati magazinműsorral jelentkezik a Magyar Csillagászati Egyesület internetes "televíziója", a Polaris TV.

A műsorban 14:00 és 17:00 között beszámolnak a Csillagászat Éve párizsi nyitóeseményeiről, majd bemutatják a hazai rendezvényeket. Beszélgetés hallható Galileiről, a csillagászati év DVD-jéről, a kínai napfogyatkozás-expedícióról - a többi között.

Az internetes adás webcíme: http://polaris.mcse.hu/polaris_tv/


A Polaris TV a Magyar Csillagászati Egyesület interneten nézhető tudományos ismeretterjesztő "televízióadója". Műsorán leggyakrabban a Polaris Csillagvizsgáló keddi csillagászati előadásai, a Kulin György Csillagászati Szabadegyetem és a Dávid Gyula-sorozat részei szerepelnek. Élő adásai segítségével csillagászati találkozók, szakmai rendezvények, a Szkeptikus Konferenciák és egyéb események követhetők. Az érdeklődők online fórum és email segítségével tehetnek fel kérdéseket, küldhetnek megjegyzéseket az éppen zajló előadáshoz, rendezvényhez kapcsolódóan. A Polaris TV élőben, magyar nyelvű szakkommentárral sugározza az űrrepülőgépek startját és visszatérését. Ritka csillagászati jelenségek (pl. fogyatkozások, fedések) alkalmával az érdekes látnivalót, annak távcsőben látható képét és a hozzá kapcsolódó előadásokat közvetíti.

medicalonline.hu (Forrás: hirek.csillagaszat.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink