2021. augusztus. 03., kedd - Hermina.
hirdetés

 

Itthon is vizsgálják a Sinopharm hatékonyságát

Csendben elindult egy országos vakcinahatékonyságot kutató kampány – írja az Mfor nyomán a 24.hu.

Mint az Mfor írja, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja a kínai Sinopharm oltásra várakozók között egy olyan nyomtatványt osztogat, amelyben 12 hónapos önkéntes antitestvizsgálatban való részvételre invitálják az aláírót.

Fontos az oltások minél szélesebb körű nyomon követése, mind a mellékhatás, mind az immunológiai hatás területén. Ezért arra kérjük, hogy segítse az immunológiai hatékonyság pontosabb nyomon követését az alábbi vizsgálatokhoz történő beleegyezésével – áll a nyomtatvány elején.

A vizsgálatban vérmintákat vesznek, és ezekből megállapítják a SARS-CoV2 elleni humorális (ellenanyagokhoz kötött és cellurális/sejtes) immunválaszt.

A betegkövetés 12 hónapon keresztül történik, négy időpontban:

  • 0. időpont: a vakcina első dózisának beadása előtt (alapimmunitás)
  • 1. időpont: a vakcina első dózisának beadását követő 14. napon (immunválasz kezdete)
  • 2. időpont: a vakcina második dózisának beadását követő 14-20. napon (immunválasz maximuma)
  • 3-8. időpont: a vakcina első dózisának beadását követő 60-360. napon (immunválasz fenntartása).

A vizsgálatból bármikor ki lehet lépni, és felhívják arra is a figyelmet, hogy a vizsgált időszakban bármikor lázas betegség esetén a háziorvosi konzultációt követően jelezni kell a vizsgálatot végző klinikának, írja a 24.

Oltáshoz készíti elő a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinát Buják Szilvia háziorvos Bakonyszombathelyen 2021. április 29-én (MTI/Szigetváry Zsolt)
Oltáshoz készíti elő a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinát Buják Szilvia háziorvos Bakonyszombathelyen 2021. április 29-én (MTI/Szigetváry Zsolt)

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink