hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.

Szombat reggeltől újra lehet oltási időpontot foglalni

Az online időpontfoglaló honlapot ért terheléses támadás miatt előállt informatikai problémák elhárítása megtörtént. Szombat reggeltől újra lehet interneten időpontot foglalni Sinopharm és AstraZeneca oltásokra. Az egynapos pénteki oltásra meghirdetett Pfizer vakcina elfogyott.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a kórházi oltópontokon minden vakcinából annyit tudunk felkínálni, amennyi épp rendelkezésre áll. A Magyarországon használt vakcinák mindegyike hatásos és véd a megbetegedés ellen, közli a koronavirus.gov.hu.

Az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték. Itt ellenőrizheti, hogy az Ön regisztrációja milyen státuszban van: https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/

Az időpontfoglaló kezelése nagyon könnyű, a TAJ-szám és születési dátum megadásával tudnak belépni a regisztráltak. Majd kiválaszthatják, hogy melyik napon, hány órakor és melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást. Fontos tudni, hogy mindenki csak egy foglalást tud végezni és a véglegesített foglalása már nem módosítható. A foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy az egy hónap múlva esedékes második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton fogja megkapni, ahol az elsőt. A regisztrált az időpontfoglalásról visszaigazoló emailt, sőt az oltás előtti nap emlékeztető emailt is kap. A foglalás visszaigazolása ki is nyomtatható.

Kérjük, hogy aki szeretne oltást kapni, az mielőbb foglalja le az időpontot! Kérjük, hogy a lefoglalt időpontban pontosan jelenjen meg! Az oltásra vigye a személyi igazolványát, a TAJ-kártyát, a kitöltött és kinyomtatott hozzájáruló nyilatkozatot, és lehetőleg a kinyomtatott foglalás visszaigazolást.

Kérjük a regisztráltakat, ha már foglaltak online időpontot és a háziorvosuk is hívja őket oltásra, akkor jelezzék a háziorvosnak, hogy már van időpontjuk kórházi oltópontos oltásra.  Így a háziorvos másnak tudja felajánlani a vakcinát, írja a portál.

(forrás: koronavirus.gov.hu)
hirdetés

Könyveink