hirdetés
2023. március. 28., kedd - Gedeon, Johanna.
hirdetés

A Sanford Burnham Prebys Intézet kutatói a Science Advances folyóiratban közölt cikkükben arról számoltak be, hogy egy olyan enzimre bukkantak, melynek blokkolásával a prosztatarákos sejtek terápiarezisztenciája szignifikáns mértékben csökkenthető.

Az urológia rövid idő alatt nagy sebességre kapcsolt; az, hogy a közelmúltban emelkedett az urológiai ellátások finanszírozása, "talán kizökkenti a vidéki urológiai ellátást álmos helyzetéből".

A magánklinika nyitott az új technológiák bevezetésére, ennek eredménye az új Rezüm™ Vízgőzterápia alkalmazása is.

A húgyhólyagrákot akkor kell felfedezni, amikor még nem terjedt be a húgyhólyag izomzatába, mert ilyenkor nagy esély van a teljes gyógyulásra.

Két telephelyen: a Nagyerdei és a Kenézy Gyula Campuson, egységes vezetés alatt, egységes klinikai elvek szerint folytatja működését a klinika.

A legfrissebb eredményeket tekintik át a Magyar Gyermeknephrológiai Egyesület csütörtökön kezdődött kétnapos kongresszusán.

Magyarországon elsőként a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Urológiai Klinikán végeztek robotasszisztált vesekő-eltávolítást.

A háziorvos is kérhessen PSA tumormarker vérvizsgálatot a férfiaknak, ne csak urológus vagy onkológus!

A University of Rhode Island kutatói a Frontiers in Urology hasábjain számoltak be 2004 óta folytatott kutatásuk örvendetes sikeréről.

Miként lett a világhírűvé vált gerincsebészből a művészetek és egy somogyi község kulturális projektjének mecénása? László Ágnes interjúja.

Korábban a prosztatarákos betegnél még alacsony kockázat esetén is gyakran műtétet/sugárkezelést végeztek, írja az OTSZ Online.

Az Amerikai Urológus Társaság lapjában jelent meg publikáció a DE-n kidolgozott műtéttechnikáról és annak eredményeiről.

Egy lakossági szűrővizsgálat során az idősek 3%-ánál albuminuriát mutattak ki, ami túlnyomórészt vesebetegséget jelzett, írja az OTSZ Online.

A svéd Karolinska Institutet kutatói a Nature Metabolism folyóiratban megjelent cikkükben ismertették új eredményeiket a veserák terápiájának új megközelítéséről.

Minden évben közel 5 ezer férfival közlik a prosztatarák diagnózisát idehaza. Június harmadik vasárnapja apák napja.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés