hirdetés
2022. július. 05., kedd - Emese, Sarolta.
hirdetés

Az Imperial College London vezetésével dolgozó kutatócsoport a The Lancet szaklapban közölt cikkében arról számolt be, hogy egy új típusú ultrahangos eljárással igen jó pontossággal diagnosztizálhatók a kezelést igénylő prosztatarákos esetek.

Minden évben közel 5 ezer férfival közlik a prosztatarák diagnózisát idehaza. Június harmadik vasárnapja apák napja.

A hvg.hu szerint ezt állapította meg egy új tanulmány. A gépi orvossal még a vérrög kialakulásának kockázata is csökken.

A PSA értéket befolyásoló nem daganatos genetikai faktorok ismerete javíthatja a prosztatarák szűrés eredményeit, közli az OTSZ Online.

Daganatos betegeket kezelő orvosok futják körbe a Balatont, hogy ezzel irányítsák rá a figyelmet a prosztatarákos férfiak küzdelmére.

A prosztatarák agresszív formájához köthető baktériumokat fedeztek fel; eredményeik forradalmasíthatják a betegség legsúlyosabb változatának megelőzését és gyógyítását.

A Klinikai Onkológia különszámaként megjelent az ESMO útmutatója a húgyhólyagrák diagnózisáról, kezeléséről és a betegkövetésről.

Minden eddiginél pontosabban írták le az emberi szervezet húgyúti fertőzésekkel szembeni védekezésének mechanizmusát, egyben egy újfajta kezelési megközelítést is kidolgoztak.

A történelem során először sikerült génmódosított sertésvesét átültetni emberi szervezetbe anélkül, hogy a szerv kilökődött volna.

Ebben a faluban egyáltalán nem ritkaság 100 évesnek lenni. Sőt, Vittorio-nak és Piuccia-nak köszönhetően idén már 10 matuzsálemet fognak számolni.

Az Edith Cowan Egyetem tudósai kimutatták, hogy a miokinek gátolhatják a tumor növekedését, sőt segíthetik a rákos sejtek elleni harcot is.

A GyártásTrend szerint az élő és mesterséges elemeket egyaránt tartalmazó művese jelentősen javíthatja a veseelégtelenségben szenvedő betegek életminőségét.

A merevedési zavarok, illetve a potenciaproblémák hátterében a férfiak jórészt külső tényezőket sejtenek, derült ki egy felmérésből.

Hazánkban mintegy másfél millió embert érinthet az idült vesebetegség, amely sokáig nem okoz a páciensek által észlelhető tüneteket.

A PharmaOnline szerint a szacituzumab govitekán hatóanyag hatásosnak bizonyult az igen agresszív, előrehaladott urotheliális rák kezelésében.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés