hirdetés
2022. december. 06., kedd - Miklós.
hirdetés

A University of Rhode Island kutatói a Frontiers in Urology hasábjain számoltak be 2004 óta folytatott kutatásuk örvendetes sikeréről.

A legfrissebb eredményeket tekintik át a Magyar Gyermeknephrológiai Egyesület csütörtökön kezdődött kétnapos kongresszusán.

Magyarországon elsőként a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Urológiai Klinikán végeztek robotasszisztált vesekő-eltávolítást.

A háziorvos is kérhessen PSA tumormarker vérvizsgálatot a férfiaknak, ne csak urológus vagy onkológus!

Korábban a prosztatarákos betegnél még alacsony kockázat esetén is gyakran műtétet/sugárkezelést végeztek, írja az OTSZ Online.

Az Amerikai Urológus Társaság lapjában jelent meg publikáció a DE-n kidolgozott műtéttechnikáról és annak eredményeiről.

Egy lakossági szűrővizsgálat során az idősek 3%-ánál albuminuriát mutattak ki, ami túlnyomórészt vesebetegséget jelzett, írja az OTSZ Online.

A svéd Karolinska Institutet kutatói a Nature Metabolism folyóiratban megjelent cikkükben ismertették új eredményeiket a veserák terápiájának új megközelítéséről.

Minden évben közel 5 ezer férfival közlik a prosztatarák diagnózisát idehaza. Június harmadik vasárnapja apák napja.

Dr. Kovács Attila Géniusz fődíjas reumatológus főorvos alighanem a legsikeresebb kvízjátékos. Rangos Katalin beszélgetett vele.

A hvg.hu szerint ezt állapította meg egy új tanulmány. A gépi orvossal még a vérrög kialakulásának kockázata is csökken.

A PSA értéket befolyásoló nem daganatos genetikai faktorok ismerete javíthatja a prosztatarák szűrés eredményeit, közli az OTSZ Online.

Daganatos betegeket kezelő orvosok futják körbe a Balatont, hogy ezzel irányítsák rá a figyelmet a prosztatarákos férfiak küzdelmére.

A prosztatarák agresszív formájához köthető baktériumokat fedeztek fel; eredményeik forradalmasíthatják a betegség legsúlyosabb változatának megelőzését és gyógyítását.

A Klinikai Onkológia különszámaként megjelent az ESMO útmutatója a húgyhólyagrák diagnózisáról, kezeléséről és a betegkövetésről.

hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés