hirdetés
hirdetés
2024. május. 05., vasárnap - Györgyi.
hirdetés

Lázár János évet értékelt

A Fidesz frakcióvezetője szerint elsősorban a szaktudás biztosítása, a megbízhatóság és a keménység jellemezte a kormánypárt parlamenti képviselőcsoportjának munkáját az elmúlt egy évben. A Magyar Hírlap beszámolója Lázár János évértékelő sajtótájékoztatójáról.

A képviselőcsoport hétfőn választ frakcióvezetőt, amelyen Lázár János - mint azt elmondta - ha megkapja a bizalmat, áll a kihívás elé.

Összesítésképpen kifejtette: a Fidesz-frakció támogatta a kormányt az elmúlt egy évben, és részt vett 197 törvény megszületésében. Ebből a Fidesz, illetve a Fidesz a KDNP-vel közösen 77-et kezdeményezett. Több mint 160 órát beszéltek a fideszes képviselők a parlamentben; 33 interpelláció, 36 szóbeli kérdés, 40 azonnali kérdés, 227 írásbeli kérdés, 64 napirend előtti, 23 napirend utáni felszólalás - ismertette az adatokat.

Saját teljesítményét értékelve úgy fogalmazott, "igyekeztem a miniszterelnök és a kormány számára kiszámítható és megbízható partner lenni".

A politikus szerint a következő hónapok "legsúlyosabb" törvényhozási feladata az ország átszervezésével kapcsolatos annak érdekében, hogy jobb legyen az oktatási, az egészségügyi és az önkormányzati rendszer. "Nem a pedagógusok óraszámában, nem a kórházi ágyak mennyiségében és nem a polgármesteri hivatalok számában lehet azt lemérni, hogy egy rendszer mitől jó vagy mitől rossz. Sok-sok konzultáció, sok-sok társadalmi vita és párbeszéd kell ahhoz, hogy kialakulhasson az a döntés", amely megalapozza a jobb rendszereket - hangsúlyozta a frakcióvezető. A felsőoktatást firtató felvetésre megjegyezte, tervezetek tömegével találkozik, és "inkább az ötletbörze kategóriájába" tartozónak véli a napvilágot látott elképzeléseket. Ha a kormánynak lesz elfogadott álláspontja, akkor a frakció el fogja mondani a véleményét - fűzte hozzá.

Lázár János az elmúlt időszak külföldi kritikáival kapcsolatos kérdésre szólt arról, nem elégedett a nemzetközi sajtó terén nyújtott tevékenységükkel. Megítélése szerint külön hangsúlyt kell fordítani arra, hogy a következő hónapok sarkalatos törvényeinek vitájában a kormánytöbbség álláspontjának demokratikus elkötelezettségét egyértelműbben tálalják a nyugati sajtónak.

"Önkritikusnak kell lennem a külföldi sajtóval való kommunikáció tekintetében" - mondta, hozzátéve, hogy a Fidesz kétoldalú parlamenti kapcsolatait sokkal jobban ki kellene használni.

A teljes cikk a Magyar Hírlap oldalán olvasható.

(forrás: Magyar Hírlap)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés