2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

Újabb felmérés készül az egyetemisták mentális állapotáról

A kérdőívet 2023. december 10-ig minden aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, Magyarországon tanuló egyetemista kitöltheti.

Két évvel ezelőtt a Felsőoktatási Tanácsadás Egyesület (FETA) az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karral és más egyetemekkel együttműködésben végzett átfogó kutatást a magyar egyetemisták mentális állapotáról. A felmérésből kiderült, hogy a hazai hallgatók valamivel több mint fele küzd enyhe vagy közepesen súlyos lelki problémákkal.

A FETA és az ELTE PPK „Mentális jóllét és alkalmazott egészségpszichológia a felsőoktatásban” kutatócsoportja 2023 decemberében újra elvégzi a felmérést, amely képet adhat az elmúlt időszak változásairól, a magyar felsőoktatásban tanuló hallgatók pszichés jóllétéről, feltérképezve az esetleges lelki nehézségeiket és személyes erőforrásaikat.

A kérdőívet 2023 december 10-ig minden aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, Magyarországon tanuló egyetemista kitöltheti. Ez körülbelül 30 percet vesz igénybe, a kitöltés bármikor megszakítható és később újra folytatható. A felmérés anonim, a résztvevők személye a folyamat során nem azonosítható. A kutatók az eredmények alapján fejlesztik tovább az egyetemi hallgatók számára kínált pszichológiai, életvezetési, tanulástámogatási szolgáltatásokat.

A kutatás vezetője: Dr. Karner Orsolya, az ELTE PPK egyetemi adjunktusa, a Mentális Jóllét és Alkalmazott Egészségpszichológia a Felsőoktatásban Kutatócsoport vezetője
ETT TUKEB kutatásetikai engedély: BM/29991- 1/2023
Kérdőív: FETA országos hallgatói mentális egészség felmérés 2023

hirdetés

Könyveink