2024. május. 19., vasárnap - Ivó, Milán.
hirdetés

Tárgyalják az először agyvérzésnek hitt gyilkosságot

A Baranya Megyei Bíróságon szerdán megkezdődött annak az emberölési ügynek a tárgyalása, amelynek három vádlottja tavaly januárban kifosztott a lakásán egy idős pécsi asszonyt, aki a bántalmazás következtében életét vesztette; az asszonynál a háziorvos először agyvérzést állapított meg a halál okaként.

A rendőrség jegyzői és tisztiorvosi eljárást kezdeményezett a háziorvos ellen, miután a patológiáról értesítették: egyértelműen kiderült, hogy az asszony gyilkosság áldozata lett, mivel tizenöt késszúrást találtak a hátán. A rendőrök csak ezt követően tartottak helyszíni szemlét az elhunyt Frankel Leó utcai lakásában.

Fellegi Norbert, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője az MTI-nek annak idején azt mondta: a rendőrség megítélése szerint a háziorvos komoly szakmai mulasztásokat követett el, amelyekért büntetőjogilag nem vonható felelősségre, de etikailag felelősség terheli, így az ügyet ki kell vizsgálni. Az osztályvezető megjegyezte: ilyen súlyos orvosi mulasztásról nem tud a magyar kriminalisztika történetében.

A tárgyalásról

A tényállás szerint az elsőrendű vádlott, egy 28 éves nő 2009. január 12-én eredetileg lopni akart az idős özvegyasszony lakásából. Onnan hívta fel közelben várakozó társát, a másodrendű vádlottat, egy 30 éves férfit, hogy baj van, siessen oda. Ezt követően ketten bántalmazták az idős nőt, ütlegelték, a nyakát éles tárggyal szorították le. Az asszony a bántalmazás következtében elhunyt. A harmadrendű vádlott ezt követően ért a helyszínre, segítségével készpénzt, ékszereket és ágyneműt zsákmányoltak az áldozat lakásából.

Hajdu István, a Pécsi Városi Bíróság elnöke elmondta: az első- és a másodrendű vádlottat nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolják társtettesként, míg a 41 éves, többszörösen visszaeső harmadrendű vádlottat bűnpártolásért fogták perbe. Szerdán a terhelteket hallgatták meg, pénteken tizenegy tanú tesz vallomást.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink