2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Nőnapi tüdőrákszűrés a Korányi Pulmonológiai Intézetben

Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet az idei nemzetközi nőnaphoz kapcsolódóan tüdőrákszűrést szervez 50-75 év közötti nők számára.

Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben (1121 Budapest, Korányi Frigyes út 1.) tavaly indult az a nemzetközi projekt (SOLACE), amely Magyarországon úttörő kezdeményezésként lehetővé teszi ún. alacsony dózisú CT (LDCT) vizsgálatok elvégzését a – hagyományos röntgen helyett – sokkal hatékonyabb tüdőrákszűrés érdekében.

A tüdőrák napjaink egyik vezető daganatos megbetegedése, ahol főként a jelenleg vagy korábban erős dohányosok érintettek, különösen az 50-75 év közötti korcsoportba tartozó nők. Ennek érdekében az idei nemzetközi nőnaphoz kapcsolódóan tüdőrákszűrést szervezünk számukra.

Jelentkezzen aki:

  1. 50-75 év közötti nő
  2. jelenleg is erős dohányos vagy erős dohányos volt és nem több, mint 15 éve tette le a cigarettát (pl.: 20 évig legalább napi 1 doboz cigarettát szívott el)
  3. 1 éven belül nem volt mellkasi CT vizsgálata

Helyszín: Országos Korányi Pulmonológiai Intézet (1121 Budapest, Korányi Frigyes út 1. „S” épület)

Időpont: 2024. március 9. (szombat)

Regisztráció: e-mailen This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. vagy telefonon +36301530951

hirdetés

Könyveink