2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.
hirdetés

„Mint egy piton”

Gigantikus, több mint 91 centiméter hosszú székletet szedtek ki a sebészek egy székrekedéstől szenvedő nőből – írja a Daily Star  nyomán az RTL.hu.

Az 53 éves nő a csöcsiangi egyetemi kórházban jelentkezett, borzasztó fájdalmakkal. Akkorra már alig tudott felkelni az ágyból az óriási puffadástól a gyomrában. Évek óta küzdött székrekedési problémákkal, de ezt a helyzetet nem lehetett „hashajtókkal kezelni”, írja a lap

A hatalmas tömeg miatt nyomás alakult ki Hua testében, ami megnehezítette a légzését, a megnagyobbodott bélrendszer pedig nyomta a máját, a gyomrát és egyéb szerveit is. Amikor végül eltávolították a székletet, az orvosok megállapították, hogy a székletnek az egyik része nagyjából akkora volt, mint egy focilabda, a teljes „anyag” pedig nagyjából 20 kilogrammot nyomott, és úgy festett mint egy piton. 

Később születési rendellenességet diagnosztizáltak a nőnél. 

A Hirschprung-kór gyerekkori betegség, veleszületett okok miatt kialakuló vastagbél-tágulat. Olyan fejlődési rendellenességről van szó, amelynél a vastagbél utolsó szakaszának, a végbélnek a falából hiányoznak az idegvégződések, a széklet pedig rendkívül lassan mozog.

(forrás: RTL.hu)
hirdetés

Könyveink