2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Kuruzslás miatt 21 embert ítéltek felfüggesztett fogházbüntetésre

Kuruzslás vétsége miatt 21 emberre szabott ki felfüggesztett fogházbüntetést a Pásztói Járásbíróság, közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn.

A vádlottak – 11 férfi és 10 nő egy Nógrád vármegyei székhelyű közhasznú cégként nyilvántartásba vett szervezet keretében, díjazás ellenében gyógyszermentes alkohol- és kábítószer-elvonó programot biztosítottak, amely egy író és filozófus kutatásain alapult. A méregtelenítő programnak is nevezett kúra része volt egy mélyinterjú, szaunaterápia és kiegészítő, érintéses kezelési módok. Emellett a résztvevők vényköteles vitaminokat is kaptak, amelyek a dózisuk miatt vénykötelesek voltak, ismertette a vádhatóság.

Tájékoztatásuk szerint a program résztvevői 2013-ban több mint 4 millió forintot, 2014-ben csaknem 5 milliót, majd 2016-ban már 6 millió forintot meghaladó díjat fizettek a kezelésért.

A vádirat szerint a program tartalma valójában egészségügyi szolgáltatásnak minősült, gyógykezelésnek és addiktológiai rehabilitációs tevékenységnek felelt meg, amelyre a szervezetnek nem volt engedélye. A különböző, "specialistának" és "esetfelügyelőnek" nevezett munkakörben eljáró vádlottak valójában orvosi tevékenységet, illetve azt kisegítő munkát végeztek, megfelelő képesítés és engedély nélkül.

A bíróság a büntetést tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben, a vádirati indítvánnyal egyezően szabta ki közölte a Fővárosi Főügyészség, megjegyezve, hogy a határozat még nem jogerős.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink