2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Kirúgták a betegszállítót

Curtis édesanyja közel három óráig várakozott a mentőre, majd a betegszállító az ajtó előtt hagyta. A cég elküldte beosztottját, közli az ATV honlapja.

Széki Tibor, a Curtis nevű rapper testvére megszólalt az ATV Híradónak. Mint kiderült, ő írta azt a Facebook-bejegyzést is, amit Curtis megosztott kálváriájukról.

Curtis édesanyja közel három óráig várakozott a mentőre. A betegszállító a nőt mezítláb, köntösben, egy műanyag székre ültetve az ajtó előtt hagyta. A mentőszolgálat közleményében azt írta, a betegszállítás nem az OMSZ feladata. Az OMSZ szerint mulasztás történt, az ügyben vizsgálat is indult. "A dokumentáció alapján az látszik, hogy a kórházba szállítás sürgősségi besorolása a beteg ellátási szükségletének és veszélyeztetettségi szintjének megfelelő volt" – írta a 24.hu-nak küldött válaszában az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) , amelyet az után kerestek meg, hogy egy feldúlt Facebook-posztban számoltak be az idős édesanyával történtekről.

A rapper édesanyja lábfájdalmaktól szenvedett és a cukra is magas volt, emellett zavartan viselkedett. Hívták a mentőt, amely több mint három óra várakozás után érkezett ki. Az asszonyt a Semmelweis Egyetem sürgősségijére szállították, majd reggel egy betegszállítóval hazaszállították.

A betegszállító cég, a Filter Fitt Kft. tulajdonosa most bocsánatot kért a családtól, hangsúlyozva, hogy beosztottja hibázott, így azonnali hatállyal el is küldte az illetőt a cégtől. A beosztott 8 éve dolgozott a cégnél. A cég tulajdonosa felajánlotta a családnak, hogy ha bármiben tud, segít.

(forrás: ATV, 24.hu)
hirdetés

Könyveink