2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés
hirdetés

Kezelés közben törte el egy nő állkapcsát a fogorvos

Egy nő állkapocscsontját törte el egy fogorvos, miközben bölcsességfogát távolította el. A hiba miatt a rendőrség büntetőeljárást indított, írja az Index.

Barta Krisztina tavaly márciusban esett át a bölcsességfog eltávolításán, amely során állkapocscsontja eltört, de erről nem tájékoztatták. A műtét után ébredésekor hallotta az asszisztensek és az orvos közötti vitát, majd az orvos későbbi felhívásakor jelezte az erős fájdalmat, de csak fájdalomcsillapítást és jegelést javasoltak neki. Dokumentumot és számlát sem kapott a beavatkozásról.

A műtétet követően nem csak beszéd- és evési nehézségei voltak, hanem az állkapcsa is fájdalmasan recsegett minden szájnyitáskor. Egy újabb látogatás során az orvos arról tájékoztatta, hogy az előző röntgenfelvétel nem sikerült jól, és újabb felvétel készült. Az asszisztensek a műtét után felmondtak, de Krisztina nem kapott tájékoztatást az állkapocscsont töréséről.

Később egy másik klinikán derült ki a törés, innen a Semmelweis Egyetemre utalták, ahol sínnel rögzítették a csontot. Kiderült, hogy a fog eltávolítását végző orvos a műtét során a fog alatti ideget is megsértette, ami miatt azóta is zsibbad a szájának jobb oldala és az álla, valamint nem érzi a nyelve jobb oldalát.

A fogorvos nem rendelkezett orvosi engedéllyel a műtét idején.

A tisztifőorvosnál tett panaszt jogosnak minősítették, és a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vizsgálata esetleges ellátási hibát állapíthat meg. Krisztina a peren kívüli egyezség lehetőségét is megpróbálta, de eddig sikertelenül. A rendőrséghez fordult, ahol foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt indult büntetőeljárás ismeretlen tettes ellen.

A Pest Vármegyei Rendőr–főkapitányság az Index megkeresésére megerősítette, hogy a Monori Rendőrkapitányságon büntetőeljárás indult, szakértők bevonásával.

(forrás: Index)
hirdetés

Könyveink