2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Ingyenesen használható naptej-automaták Hollandiában

A Népszava szerint Hollandiában ingyenesen használható naptej-automatákat állítanak fel a nyáron.

A tájékoztatás szerint már ezen a hétvégén is használni lehetett ilyen automatákat a Breda városának parkjában, illetve egy fesztiválon is. A jövőben – írta a holland NOS hírügynökség – rendezvényeken, iskolákban és sportegyesületekben is felállítanak naptej-automatákat, hogy mindenki megfelelően védekezhessen a nap káros sugarai ellen. A Venlo-Venray kórház például egy egészségpénztár és több települési önkormányzat támogatásával lát el 120 általános iskolát naptej-automatákkal.

A klinika egyik bőrgyógyászának ötlete volt, hogy a koronavírus-járvány idején fertőtlenítő folyadékokhoz használt készülékekbe a jövőben naptejet töltsenek, ismertette a kórház szóvivője.

A bőrrák a betegségek egyike, amely az utóbbi időben egyre gyakoribbá vált Hollandiában. Szakemberek szerint a naptej jelenti a legjobb védelmet és fontos, hogy már gyerekkorban megszokássá váljon ez a védekezési forma.

– Pénzbe kerül, pár ezer euróba, de fontosnak tartjuk állampolgáraink és a látogatók egészségét, hangsúlyozta Jacco Knape, Katwijk tengerparti üdülőváros polgármestere, írja a lap az MTI nyomán.

(forrás: Népszava/MTI)
hirdetés

Könyveink