2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Ezüstérmet szerzett a magyar csapat az első nemzetközi anatómia versenyen

A Glasgow-i Egyetem és a European Federation for Experimental Morphology (EFEM) szervezésében rendezett első nemzetközi anatómia versenyen a Magyarországot egyedüliként képviselő Pécsi Tudományegyetem (PTE) csapata a második helyet szerezte meg, mindössze egyetlen ponttal lemaradva a győztes cambridge-i csapattól.

Dr. Rékási Zoltán egyetemi docens, a csapat egyik felkészítő oktatója a nemzetközi siker kapcsán elmondta: „A neuroanatómia tantárgyfelelőseként a csapatba a magyar évfolyamos Varga Medárdot és az angol évfolyamos dél-koreai Woojae Jung-ot szerveztem be, akik már harmadéves hallgatók, és elnyerték a legjobb szigorlati eredményt elérő Flerkó Béla-díjat is, valamint demonstrátorként már aktívan részt vesznek az intézet oktatási tevékenységében. Az online versenyen rajtuk kívül 55-en vettek részt, összesen 23 ország képviseletében. Magyarországot egyedül a PTE csapata képviselte.”

A verseny 40 kérdéséből, melyek az anatómiára, neuroanatómiára és fejlődéstanra terjedtek ki, a magyar csapat 37 pontot ért el, míg a győztes Cambridge csapata eggyel többet, 38-at.

„Nagy büszkeség a számunkra ez a siker, hiszen igen nívós mezőnyben érték el hallgatóink ezt a nagyszerű eredményt. Elég, ha azt említem, hogy az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból, és számos más országból érkeztek neves egyetemek orvostanhallgatói a megmérettetésre. Ez az eredmény azt is jelzi, hogy a magyar, és azon belül is a pécsi orvosképzés valóban nemzetközi mércével nézve is felveszi a versenyt az élmezőnnyel” – mondta büszkén dr. Rékási Zoltán.

 

Fotó: PTE
Fotó: PTE

(forrás: Pécsi Tudományegyetem)
hirdetés

Könyveink