2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Díjazták az Országos Onkológiai Intézet szakembereit

Az Index szerint a sugárterápiában elért eredményekért, valamint a brachyterápia kiemelkedő fejlődéséért kaptak elismerést.

Az Európai Sugárterápiás Társaság (ESTRO) idén Bécsben tartotta éves kongresszusát május 12–16. között. Az eseményen megközelítőleg 5000 szakember vett részt Európából és a világ számos országából. Magyarországot 21, ezen belül az Országos Onkológiai Intézetet (OOI) 11 orvos, illetve orvos-fizikus képviselte.

Az Intézet Sugárterápiás Központjának képviselői egy előadással és 4 poszterrel szerepeltek. Major Tibor, az OOI Sugárfizikai Részlegének vezetője munkája elismeréseként megkapta az ESTRO Lifetime Achievement Award kitüntetést, amit a 2024. évi kongresszuson Glasgow-ban vehet majd át ünnepélyes keretek között – idézi az Index az Országos Onkológiai Intézet közleményét.

Olyan elismert szakembereknek adományozható az ESTRO Lifetime Achievement Award, akik a tudományos fejlődéshez hozzájárultak, innovatív technikákat vagy kezelési módszereket fejlesztettek, és meghatározó szerepet játszottak az onkológiai páciensek életminőségének javításában.

Ez a kitüntetés tehát elismeri és díjazza azokat a szakembereket, akik jelentős mértékben hozzájárultak az egész szakma fejlődéséhez.

Kovács György professzor érdemei elismeréseként idén megkapta az ESTRO Európai Brachyterápiás Csoportjának legmagasabb díját, a GEC-ESTRO Iridium Awardot.

(forrás: Index)

cimkék

hirdetés

Könyveink