2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.
hirdetés

A GN Girls csapat nyerte az Ápolói Hivatás Mesterei címet

2024-ben a szakma neves képviselőiből álló zsűri döntése alapján az Ápolói Hivatás Mesterei címet a GN Girls csapat (Budapest) nyerte el.

Kapcsolódó cikkek

A vármegyei és fővárosi elődöntők után 2024. április 5-én immár 12. alkalommal került sor a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) szervezésében az egészségügyi szakdolgozók Országos Szakmai Versenyének Döntőjére. Az elméleti és gyakorlati feladatokból álló, a betegellátás körülményeit szimuláló szakmai megmérettetésnek több évtizedes múltja van. A MESZK, felkarolva a területi szervezetek által korábban régiónként szervezett versenyeket, 2010 óta rendezi meg minden év tavaszán az Országos Szakmai Verseny Döntőjét, amelynek helyszíne ebben az évben is a Lurdy Ház volt. 

A helyi elődöntőkön versengő 166 csapat (664 fő) közül az országos megmérettetésre már csak az első helyezést elérő 20 csapat juthatott el. 8 Területi Szervezetnél 10 csapatnál is több indult. Idén Tolna vármegyéből indultak a legtöbben, összesen 16 csapat versengett a továbbjutásért.

Ahhoz, hogy egy ilyen volumenű, színvonalas verseny megvalósulhasson, országos szintű összefogásra van szükség, melyben a Kamara 20 területi és 95 helyi szervezete, valamint az egészségügyi ellátó intézmények, kórházak is aktív részt vállalnak. Összefogás nélkül nem lenne országos verseny, és összefogás nélkül nem lennének versengő csapatok sem, hiszen a betegellátás csapatmunka. Ezt az együttműködést hirdetik a vármegyékből és a fővárosból érkező 4 fős csapatok is, ők azok, akik már az elődöntőkön bizonyítékát adták színvonalas szakmai munkájuknak, szaktudásuknak, elméleti és gyakorlati ismereteiknek.

A legjobbak között hirdették ki az országos döntő győztesét: 2024-ben a szakma neves képviselőiből álló zsűri döntése alapján az Ápolói Hivatás Mesterei címet a GN Girls csapat (Budapest) nyerte el.

Második helyezést ért el Bács-Kiskun vármegye Szepó csapata, harmadik lett a Somogy vármegye Seniorok csapata, közölte a MESZK.

(forrás: Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara)
hirdetés

Könyveink