hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 21
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-01-02

A PharmaOnline szerint a májkárosodás kivédésére vagy a már kialakult májbetegség kezelésére megoldást keresőknek egyaránt javasolható a szilimarin.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-03-25

Dr. Hunyady Béla, a Kaposi Mór Oktató Kórház osztályvezető főorvosa és a Pécsi I. Sz. Belgyógyászati Klinika egyetemi tanára, gasztroenterológus. Vele beszélgettünk a Hepatológia 2016 Konferencián Visegrádon.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-06-08

Az AbbVie a 2015. évi Nemzetközi Hepatológiai Konferencián™ ismertette a VIEKIRAX® + EXVIERA® alkalmazásával kapcsolatos legfrissebb előzetes 3b fázisú vizsgálati eredményeit  vesekárosodással élő krónikus hepatitis C fertőzött betegeknél. (x)

#4
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2014-05-26

ABT-450/r-ombitasvir plusz dasabuvir ribavirinnel együtt adva a cirrhosissal társult hepatitis C kezelésében.

#5
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2014-05-08

Ha a sunyi, sokáig észrevétlenül súlyosbodó és kezelés nélkül halálos betegségeket kellene az alattomosságuk szerint sorba állítani, a Magyarországon is több tízezer embert érintő hepatitis C vírus fertőzés egészen biztosan dobogós helyre kerülne.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-02-27

Magyarországi epidemiológiai adatok alapján hazánkban nagyjából 70-100 ezerre tehető a hepatitis C vírus (HCV) hordozók aránya.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-11-15

Hepatitisz C esetében védőoltással nem rendelkezünk, de a krónikus C hepatitisz terápiája egyre nagyobb hatékonyságot mutat még a legnehezebben kezelhetők esetében is.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-10-01

A krónikus hepatitisz C fertőzés kezelésére törzskönyvezett proteázgátlók jelentősen növelik a gyógyultak arányát, de emelkedik a hematológiai mellékhatások aránya: az ezek kezelésére alkalmazott intervenció kulcsfontosságú lehet a tartós víruseradikáció felé vezető úton. 

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-09-03

Korábban kezelésre nem reagáló hepatitisz C fertőzötteknél tízszeres az esély a gyógyulásra boceprevirrel kiegészített hármas kombinációs kezeléssel.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-07-21

Olyan nanorészecskéket sikerült kifejleszteniük amerikai kutatóknak, amelyek 100 százalékos hatékonysággal semmisítették meg a hepatitisz C-vírusokat a laboratóriumi tesztekben – adja hírül az MTI.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.