hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-08-10

Vizsgálat igazolta a régi elképzelést, miszerint az Alzheimer-kór kialakulásában vírusfertőzés is szerepet játszik, írja az OTSZ Online.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-08-11

Sokkal több élőlény van az agyunkban, mint korábban gondoltuk. A Brain Microbiome Project révén kiderülhet, hogy fertőzés áll-e a demenciák zömét okozó Alzheimer-kór hátterében, és ha igen, megkezdődhet a vakcina kifejlesztése is, írja kutatói eredményeiről beszámolva a Harvard Medical School lapja.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-07-31

Még mindig nem tudjuk, mire jó a szex, írja a Current Biology legutóbbi száma, míg mások arra hívják fel a figyelmet, hogy alig ismerjük a vaginális mikrobiomot, illetve annak hímnemű párját.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-06-13

Egy csepp vérből, olcsón meghatározható, hogy az élete során megfertőződött-e valaki bármely ismert vírussal.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-01-23

Itt az ideje feléleszteni egy régi, valószínűleg igen hatékony terápiás megközelítést, mivel a kemoterápia, aminek bevezetésekor a lázterápiát háttérbe szorították, korántsem olyan hatékony, mint remélték.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2013-03-15

A PLOS Pathogens című lapban most nyilvánosságra hozott egyszerű klímamodell szerint elsősorban a hideg-száraz és a nedves-esős környezetet kedvelik az influenzavírusok.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A magyar lakosság mintegy negyedét tekinthetjük egészségtudatosnak, akiknek van kellő energiájuk ahhoz, hogy mindennapjaikat az egészségük fenntartását is figyelembe véve szervezzék, és egészségben éljenek.

Népszerű tévhit – amely mostanában egyre inkább megváltozóban van –, hogy a SARS-CoV-2 lassabban változik, mutálódik, mint más vírusok.