hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 10
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-01-25

A Nature-ben megjelent tanulmány megnyitja az utat a hatékony kezelés kifejlesztése előtt, közli az OTSZ Online.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-07-11

A krónikus spontán urtikária betegség kezelésében az elmúlt években lényeges változást hozott az anti-IgE kezelés bevezetése, írja a PharmaOnline.

#3
Medical Online >> Medical Tribune Január
2019-04-03
#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-02-01

Megtalálták a molekulát, amely a férfiakat a szklerózis multiplextől védheti, írta a medicalxpress.com.

#5
Medical Online >> astrazeneca
2017-11-21
#6
Medical Online >> Rovatok >> Tüdőgyógyászat - Allergológia
2017-11-13

Az urtikária betegség kezelésében elsőrendű a kiváltó ok/okok megszüntetése, kezelése, amennyiben ilyet sikerült felderíteni. Egyébként első vonalban nem szedáló antihisztamint adunk a betegeknek szokványos dózisban.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-11-29

Bár az utóbbi években fellendülő kutatás már választ tud adni számos érdekes kérdésre – például: miért lesz rosszabb, ha vakarjuk? – a kielégítő terápiától még messze járunk.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2013-04-24

A pszicho-neuro-endokrin-immun szabályozás az agy–bél-tengelyen keresztül alapvető szerepet játszik az IBD kialakulásában, ezért a kezelés biopszichoszociális megközelítése a közeljövőben standard szemléletmóddá fog válni, sőt jelenleg is rendelkezésünkre állnak új terápiás eszközök.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-11-24

Az én és a külvilág, a barát és az ellenség elkülönítésében a neuronok és az immunsejtek sokkal szorosabban együttműködnek, mint korábban gondoltuk. Ez új utakat mutathat az agyi degeneratív kórképek és az autoimmun betegségek kezelésében, sőt a klinikai halál utáni újraélesztésben is.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-10-05

A bazofil fehérvérsejtek reneszánszukat élik. A főleg az utóbbi öt évben publikált közlemények szerint a bazofil sejtek szabályozzák a legfontosabb védő sejtek érését, megindítják a behatolók elleni támadást, és az immunológiai memóriában is szerepet játszanak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A magyar lakosság mintegy negyedét tekinthetjük egészségtudatosnak, akiknek van kellő energiájuk ahhoz, hogy mindennapjaikat az egészségük fenntartását is figyelembe véve szervezzék, és egészségben éljenek.

Népszerű tévhit – amely mostanában egyre inkább megváltozóban van –, hogy a SARS-CoV-2 lassabban változik, mutálódik, mint más vírusok.