hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 40
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2020-02-14

Megjelent a legújabb drogfogyasztással kapcsolatos statisztikákat és tendenciákat bemutató éves minisztériumi jelentés, közli az Index.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2019-01-18

Zacher GáborMagyar Hangnak azt mondja, dolgozna még, de sem tanítani, sem életet menteni nem engedik vissza a Honvédkórházba.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-08-28

A kék hajnalka magja talán a legolcsóbb és legkönnyebben beszerezhető hallucinogén Magyarországon, közli az Index.

#4
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2017-06-06

Harmadik éve emelkedik a kábítószer-túladagolás okozta halálozások száma Európában. Nálunk továbbra is a kannabisz a legnépszerűbb.

#5
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2016-05-31

Ismét növekszik az ecstasyt használók száma, s tovább bővül a szintetikus drogok, köztük az opiátok piaca Európában.

#6
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2016-05-06

Magyarországon minden ötödik iskoláskorú fiatal fogyasztott már életében valamilyen kábítószert, áll a Központi Statisztikai Hivatal Magyarország 2015 című kiadványában.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-05-28

Egyre több szintetikus, pszichoaktív szer jelenik meg az európai drogpiacon, ami új kihívást jelent a közegészségügynek - derül ki az EU kábítószerügyi központjának 2014. évi jelentéséből.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2014-04-17

A magyar orvostársadalom csendben asszisztált ahhoz, hogy a fővárosi Szent László Kórház folyamatosan zsugorodjon, miközben a belgyógyász szakképzés sem ragaszkodik az infektológia oktatásához – derül ki a többi közt a beszélgetésből, amelyben szó esik az egyre több gondot okozó Clostridium difficile fertőzésekről épp úgy, mint a szakmai irányelvek felemásra sikeredett megújításáról. 

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-08-12

Mi lesz a tudattal a halál után? Van-e szabad akarat, ha az elme működésének nagy része tudattalan? Milyen bélbaktériumok szükségesek a memória megfelelő működéséhez? – ezek és hasonló problémák foglalkoztatják a tudományos, illetve ismeretterjesztő sajtóban publikáló neurológusokat.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-07-29

Politikai körökben élénk vita zajlott arról, hogy túlreagálták-e a kormányok az Ecstasy használatával kapcsolatos veszélyeket, amikor figyelmeztetéseket bocsátottak ki a fogyasztása ellen és illegálisnak minősítették azt.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.