hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 15
#1
Medical Tribune XVIII. évf. 3. szám
Medical Online
2020-03-01

Cukorbetegségben gyakran lépnek fel emésztőszervi panaszok, a korai teltségérzés vagy a hasi fájdalom akár a cukorbetegek 30−50%-ában is jelentkezhet. A kóroktan rendkívül összetett, mert a diabéteszes anyagcsere hosszú távú károsító hatásai, a kialakuló neuropátia mind befolyásolják az emésztőszervi motilitást.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-08-03

Noha a gyógyszeriparban jelenleg megtorpanás tapasztalható a demenciaellenes szerek kutatása terén, számos úton próbálkoznak új gyógyszerek kifejlesztésével.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2015-04-29

A háziorvosok egyre nagyobb szerepet töltenek be a gasztrointesztinális megbetegedések menedzsmentjében, a korai diagnózist és a költséghatékony kezelést egyaránt beleértve.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-05-23

A multidiszciplináris, evidencián alapuló, szektorsemleges irányelvek kialakítása szakmai és jogi szempontból is védi a  szereplőket, azonban megfelelő finanszírozásnak is csatlakoznia kell hozzá.

#5
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2013-09-12

A szakmai szervezetek ajánlásai ellenére a vénás tromboembólia kezelése elmarad az optimálistól. A londoni King’s College Hospital professzora 10 nagy volumenű klinikai vizsgálat eredményei alapján foglalta össze az okokat és a megoldási lehetőségeket, amelyek között kiemelt helyen szerepelnek az új orális antikoagulánsok.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-05-30

Cikkünkben bemutatjuk a Maastrichti IV/Firenzei Konszenzus Riport által rögzített kezelési elveket.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-05-27

Fontos, hogy ne csak a gasztro-enterológusok legyenek tisztában az IBS diagnózisának felállításához szükséges Róma-klasszifikációval.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2013-01-25

A kurkuma előnyösebb a placebónál a relapszusok megelőzésében, javulást eredményez a klinikai aktivitási index és az endoszkópos index tekintetében. Milyen dózisban és kiknél alkalmazható?

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-11-28

A Forest Laboratories az Egyesült Államokban benyújtotta a Richter Gedeon kutatói által felfedezett cariprazine antidepresszáns törzskönyvezési kérelmét.

#10
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2012-04-23

A trombin és a Xa-faktor gátlóival kapcsolatos legújabb kutatási eredményekről számol be a Journal of Thrombosis and Haemostasis-ban Kenneth A. Bauer. Cikkünkben összefoglaljuk a tanulmány legfontosabb megállapításait.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.