hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 3209
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-07-21

Magyarországon az elmúlt években Európában egyedülálló onkológiai hálózat alakult ki, mondta az emberi erőforrások minisztere Debrecenben.

#2
Medical Online >> Rovatok >> Áttétes emlőrák
2021-07-21

Idős korban nagyobb a CDK 4/6-gátlókkal kezelt csoportban a hatásosság a kontrollal szemben, a mellékhatások szignifikánsan nem gyakoribbak, s speciális következmények nem fordulnak elő, ám a kezelés során a betegek nagyobb gondoskodást igényelnek.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-07-20

Az 1990-es és a 2000-es években, valamint napjainkban is ugyannyian halnak meg daganatos betegségekben, írja a Növekedés.hu.

#4
Medical Online >> Rovatok >> Stroke - prevenció
2021-07-19

Az orális alvadásgátlókat (OAC, oral anticoagulant) gyakran használják a thromboemboliás események prevenciója céljából pitvarfibrillációban vagy vénás thromboemboliában szenvedő betegek számára. Az alvadásgátlás klasszikus szere a K-vitamin-antagonista warfarin, ám az utóbbi években nem-K-vitamin-antagonista hatóanyagokkal (NOAC, non-vitamin K antagonist oral anticoagulant) is bővült a rendelkezésre álló gyógyszerek köre. Utóbbiak előnye, hogy hatásosságuk tekintetében hasonlóak vagy jobbak a warfarinnál, biztonságossági profiljuk szempontjából azonban felülmúlják azt.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-07-16

A Európai Bizottság jóváhagyása a Checkmate-743 vizsgálat eredményein alapul, jelentette be a Bristol Myers Squibb.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-07-13

Teljesítménye negyedét veszítette el az egészségügy a járvány első évében, közli a Népszava.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-07-09

Aki még nem tette, az vegye fel az oltást – mondta az Életközelben legutóbbi adásában Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-07-09

Az extrakorporális membránoxigenizációt (ECMO) és a mikrohullámú tumorablációt (MWA) vezetik be, partnerintézményük tapasztalataira építve.

#9
Medical Online >> sponsored
2021-07-08

Spanyolország után a régióban először Magyarországon mutatkozott be a GE Healthcare 16 országot bejáró kamionja, amelynek fedélzetén a legújabb képalkotó technológiákkal ismerkedhettek meg az orvosok. A roadshow középpontjában a női egészség áll, de a GE oktató csapata bemutatta azt a magyar mérnökök által fejlesztett algoritmust is, amely a mesterséges intelligenciával a különböző tüdőelváltozásokat képes felismerni.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-07-06

Kutatóknak azt is sikerült megfigyelni, hogy bizonyos tumortípusokban a késői stádiumú vagy rekurrens daganatok felszínén több laminin expresszálódik.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.