hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-04-17

Az elmúlt évek áttörést hoztak az áttétes melanomás betegek kezelésében, azonban az optimális terápia megválasztása újabb kihívások elé állítja a bőronkológusokat. Hatékonyabb terápiára nyílik lehetőség az immunonkológiai és a molekulárisan célzott kezelésekkel.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-11-26

Az új immunterápiás módszerek közül az immunellenőrzőpont-gátlók bizonyultak a leghatékonyabbnak, írja a PharmaOnline.

#3
Medical Online >> korábbi zoom
2015-05-04

Az immunmediált betegségek kezelésében a biológiai terápiák áttörést hoztak, és így a korábban nagy terápiás kihívást jelentő pikkelysömör az elmúlt évtizedben a bőrgyógyászat sikerterületévé vált.

#4
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2011-10-17

Potenciálisan halálos ítéletnek tartják kritikusai azt az állásfoglalást, amely szerint egy olyan kezelés, amely bizonyítottan segít a legsúlyosabb bőrrákban szenvedőkön, túlságosan drága ahhoz, hogy az állami egészségügyben alkalmazzák. 

#5
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2011-08-03

Nemrég a Teva és a Richter is bejelentette, a második negyedévben bevételeik mérlege veszteségeket mutatnak. Más originális gyógyszereket gyártó gyógyszercég is nyilvánosságra hozta második negyedéves (Q2) pénzügyi eredményeit, és az általános kép azért okot ad a derűre. Jellemző, hogy a gyógyszergyárak átcsoportosítják reklám-költségeiket a kutatás és fejlesztéshez, valamint a befektetésekhez, ezzel előmozdítva prosprerálásukat. 

#6
Medical Online >> Hepatitiszregiszter
2011-04-27

Az FDA március 25-én engedélyezte az első olyan szer forgalmazását, amely súlyos, áttétes melanómában meghosszabbítja a túlélést.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.