hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 3657
#1
Medical Online >> Rovatok >> Áttétes emlőrák
2021-08-05

A ciklin dependens kináz (CDK) 4/6 jelátviteli út túlműködését számos daganattípusnál azonosították, köztük az emlőrákban is. A CDK 4/6 inhibitorok adása a tumor szupresszor Retinoblasztoma proteint (Rb) aktivizálja, és ezáltal leállítja a sejtciklust.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-08-05

A Bécsi Orvosi Egyetem tanulmánya szerint azok is jó immunválaszt produkálnak a koronavírus elleni vakcinákra, akiknek legyengült az immunrendszere.

#3
Medical Online >> Rovatok >> CLL Vérképző
2021-08-04

A krónikus limfocitás leukémia (CLL) kezelése rohamtempóban fejlődik, szinte napról napra újabb adatok és új, a korábbiaknál hatásosabb és biztonságosabb terápiás lehetőségek kerülnek nyilvánosságra. A Community Oncology Alliance idei virtuális konferenciáján dr. Jeff Sharman foglalta össze a legfontosabb új információkat.

#4
Medical Online >> Rovatok >> CLL Vérképző
2021-08-04

A krónikus limfoid leukémia (CLL) fix időtartamú kezelése tartós terápiamentes remissziót eredményez, így a betegség elsőként választandó kezelésévé válhat. A fix időtartamú kezelés végezhető venetoklax, umbrazinib és lizokabtagen-maraleucel (lizocel) adásával.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-08-03

Egy 20 ezer éves koronavírus-járvány már kihatott az emberi génállományra írja a World Economic Forum nyomán a Napi.hu.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-08-03

A michigani Van Andel Intézet kutatói a Science Advances folyóiratban számoltak be felfedezésükről, miszerint a melanóma kialakulásának egy új formáját figyelték meg, ami más ráktípusoknál is jelen lehet.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-08-02

A Molecular Psychiatry folyóirat számolt be egy vizsgálatról, amely szerint közvetlen kapcsolat bizonyítható a SUV39H2 gén mutációja, hibás működése és az autizmus spektrum betegségek (ASD) kialakulása között.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-07-30

A PharmaOnline szerint a lozartán alkalmazása javíthatja az immunterápiák hatásosságát.

#9
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-07-29

Hónapok után újra megjelent Pekingben a fertőzés. Az idősek újraoltására készülnek Izraelben. Nemzetközi kitekintés.

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-07-28

Egyetemek és vállalkozások tudáskapacitásából, szellemi tulajdonából állítanak elő magas hozzáadott értékű új termékeket és eljárásokat.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.