hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 24
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-10-18

Az Emmi a napokban küldte közigazgatási egyeztetésre a kidolgozás alatt álló Nemzeti Népegészségügyi Stratégiához kapcsolódó egészségügyi ágazati szakpolitikai program 2017. és 2018. évre vonatkozó, a keringési betegségek megelőzését célzó komplex program tervezetét.

#2
Medical Online >> Rovatok >> praxismenedzsment
2016-12-15

Az alapellátás és a népegészségügy összekapcsolása világtrend, azonban a magyar háziorvosok a fejkvótaalapú finanszírozás miatt nem motiváltak abban, hogy népegészségügyi szolgáltatásokat nyújtsanak, ahogyan abban sem, hogy együttműködjenek az elsősorban preventív feladatokkal megbízott egészségfejlesztési irodákkal.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-06-17

A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NEFI) és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) egészségfejlesztést támogató szakmai hálózatokat kíván létrehozni – derül ki közös közleményükből.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás >> onkológia
2015-02-04

Az elmúlt években széles összefogás alakult ki a rákbetegségek leküzdésére - erről az egészségügyért felelős államtitkár beszélt szerdán a rákellenes világnap alkalmából.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-01-06

Megszüntetés, összevonás, feladatátcsoportosítás – tavaszra jelentős átalakulás vár az Emberi Erőforrások Minisztériumának eddigi 17 egészségügyi háttérintézményére. Mi hová kerül és mire számíthatnak az ott dolgozók?

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-12-19

Teljes bizonytalanságban vannak az egészségfejlesztési irodákbandolgozók, hiszen az 59 iroda fenntartása csupán két évig volt finanszírozható uniós pénzből, a forrást jövő év közepétől már az államnak kell biztosítania.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-11-22

Minden, az egészségügyi ellátás keretében megforduló dohányos páciens potenciális vagy már valós terápiás gondot jelent, és növekszik azon dohányosok száma is, akik még egészséges dohányosként kérnek segítséget.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-11-20

November 19-e a COPD világnapja és idén 20-a a „Ne gyújts rá” világnap – emlékeztet közös írásában a Magyar Tüdőgyógyász Társaság elnöke és az Országos Egészségfejlesztési Dohányzás Fókuszpont vezetője.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-07-15

A dohány kiskereskedelem monopolizálásának első évéről közöl értékelést a GKI Gazdaságkutató, mely részben ellentmond a tömeges leszokásról szóló korábbi híreknek.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-06-11

Az elmúlt években Magyarországon is terjedő vízipipa-használat elleni kampányba kezdett az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI).

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.