hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 24
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-10-22

Magyar radiológusok és MI szakemberek is dolgoznak abban a csapatban, amely elnyerte a brit nemzeti egészségügyi szolgálat Mesterséges Intelligencia az Egészségügyi Gondozásban díját.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-09-14

A technológiaértékelők többek között arra keresnek választ, rendelkezünk-e elegendő pénzzel egy-egy új gyógyszeres vagy egyéb egészségügyi technológia befogadására, s a nyereség vajon arányban áll-e a kiadással, írja a Pharma Tribune interjúja alapján a PharmaOnline.

#3
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2016-01-21

A sebészeti gyakorlat egyre inkább az egynapos sebészet irányába mozdul el, ami azt vonja maga után, hogy a VTE eseteinek jelentős része a kórházi elbocsátást követően manifesztálódik, és kezelésére ambuláns körülmények között kerül sor.

#4
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2015-10-15

A bemutatott vizsgálatban a gyógyszer dózisának változtatását követően elemezték a HbA1c-szinteket a hagyományos 12 hetes intervallumnál nagyobb gyakorisággal.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-04-08

A UK National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE) gyermekkori húgyúti fertőzésekkel (UTI, urinary tract infection) kapcsolatos irányelveinek célja, hogy e korcsoportban is egységesebb klinikai gyakorlatot biztosítson az UTI azonnali diagnosztikájában és megfelelő kezelésében.

#6
Medical Online >> PR
2013-05-17

A betegek együttmûködése számos országspecifikus faktortól is függ,

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-01-21

A brit állami egészségügyi felügyelet kezdeményezte egy mellrák-gyógyszer megelőzés gyanánt való alkalmazását.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2012-09-19

Az Alimentary Pharmacology and Therapeutics cikke a korábbiaknál több mutató, így pl. az egyéni szinten mért betegségköltség vagy a globális életminőség bevonásával elemzi a biológiai terápiákkal kapcsolatos költségfelhasználást.

#9
A COPD-s betegek felismerése, szűrése, együttműködés a társszakmák között 1. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> tüdőgyógyászat
2012-09-17

A háziorvosoknak fontos szerepük van a COPD gyanújának felvetésében és a betegek korai stádiumban való kiemelésében. A COPD szisztémás következményei és gyakori társbetegségei miatt a háziorvos és a tüdőgyógyász számára nélkülözhetetlen a társszakmákkal, elsősorban a belgyógyászokkal és a kardiológusokkal való szoros együttműködés. Cikkünkben többek között bemutatjuk a szűrés módszereit, a differenciáldiagnosztika szempontjait és a komorbiditások szerepét.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tüdőgyógyászat
2012-08-27

Endotípusok, új alcsoport-beosztás, a diagnózis felállításának új szempontjai, a jövőbeli lehetséges terápiás irányvonalak, integratív kezelés – a COPD az elmúlt évtizedben a figyelem és a kutatás középpontjába került.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.