hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 9
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2024-06-18

A WHO felszólította a kormányokat, hogy szigorítsák az egészségkárosító termékek szabályozását – írja az Economx.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-06-18

A Harvard Medical School kutatói a magas feldolgozottsági szintű élelmiszerek fogyasztásának egészségre gyakorolt hatásait vizsgálták, eredményeiket a Neurology folyóiratban publikálták.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2024-06-12

A dohány, az ultrafeldolgozott élelmiszerek és az alkohol fogyasztása, valamint a fosszilis tüzelőanyagok használata évente 2,7 millió halálért felelős Európában.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2024-04-11

A 18 évnél fiatalabbak számára megtiltaná az energiaitalok eladását az a KDNP-s törvényjavaslat, amelyet szerdán kezdett tárgyalni az Országgyűlés.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-02-08

Demenciát okozhat az egészségtelen táplálkozás egy új tanulmány szerint – írja a Science Alert nyomán a 24.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2023-05-31

Az Autonomous University of Barcelona kutatói a Nutrients folyóiratban közölték 500 spanyol, 13-18 év közötti fiatalon végzett vizsgálatuk eredményeit, amelyek szerint a több ultrafeldolgozott élelmiszert és italt fogyasztó fiataloknál kimutathatóan megnőtt a mentális problémák előfordulása.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-05-31

Barabási Albert-László hálózatkutató az élelmiszerek összetevőit kutatja laborjában munkatársaival, írja a Portfolio.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-11-15

Egészségtelenné teszik a szívet az úgynevezett ultrafeldolgozott élelmiszerek – derült ki az Amerikai Szív Egyesület idei philadelphiai ülésén.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-06-11

Vizsgálatok összefüggést mutatnak az elfogyasztott élelmiszerek feldolgozási szintje és az egészségi állapot, illetve a korai halálozás között, írja a G7.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?