A The Lancet Regional Health – Europe folyóiratban megjelent cikkben az ultrafeldolgozott élelmiszerek és a 2-es típusú cukorbetegség kockázata közötti összefüggést vizsgálták.
A Harvard Medical School kutatói a magas feldolgozottsági szintű élelmiszerek fogyasztásának egészségre gyakorolt hatásait vizsgálták, eredményeiket a Neurology folyóiratban publikálták.
A kabinet a soproni kihelyezett kormányülésen döntött a rezsi- és honvédelmi alap felállításáról, illetve az azt finanszírozó extraprofitadó kivetéséről.
A jövő évtől az egészségügyi kockázatot jelentő ételek és italok esetében átlagosan 20 százalékkal lesz magasabb a népegészségügyi termékadó, írja az Esti Újság.
Tavaly több folyt be a költségvetésbe a chipsadóként is ismert népegészségügyi termékadóból, a legnagyobbat az olcsó szörpök utáni bevétel nőtt – írja a Napi.hu.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?