hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 12
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-10-09

A The Lancet Regional Health – Europe folyóiratban megjelent cikkben az ultrafeldolgozott élelmiszerek és a 2-es típusú cukorbetegség kockázata közötti összefüggést vizsgálták.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2023-08-03

A North Carolina State University kutatói a Journal of Toxicology and Environmental Health folyóiratban megjelent cikkükben arra a következtetésre jutottak, hogy egy széles körben használt szukralóz mesterséges édesítőszer genotoxikus hatású lehet

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2023-07-18

Az aszpartám fogyasztása biztonságos, maradt az eddig érvényben lévő napi beviteli ajánlás is, írja a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2023-05-17

A mesterséges édesítőszerek nem segítenek a fogyásban, és hosszú távon egészségügyi kockázatot jelenthetnek.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-03-31

A kutatók három mesterséges édesítőszert vizsgáltak meg, ezek 3-14 százalékkal növelték a rák kialakulásának kockázatát, írja a hvg.hu.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-07-19

Szemben egy friss tanulmánnyal, a Nemzetközi Édesítőszer Szövetség szerint az alacsony kalóriatartalmú édesítőszerek segítséget nyújthatnak a testsúly karbantartásában.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-07-18

A mesterséges édesítőszerek hosszú távon kapcsolatba hozhatók az elhízás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a szívbetegségek kockázatának növekedésével.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-07-17

A mesterséges édesítők összezavarhatják a szervezet energiabevitelének ellenőrzését, és végső soron növelik a szívbetegség és a diabétesz kockázatát – írja egy kutatóra hivatkozva az MNO.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-05-27

Fontos, hogy ne csak a gasztro-enterológusok legyenek tisztában az IBS diagnózisának felállításához szükséges Róma-klasszifikációval.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2012-02-24

Meglehet, a cukormentes üdítő jót tesz a derékbőségnek, de egy friss vizsgálat azt mutatta ki, hogy azokban, akik naponta fogyasztják, megnő a szívinfarktus és a stroke kockázata.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?