hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 7
#1
Medical Online >> Elhízás 2024 >> Elhízás az Alapellátásban
2024-11-20

A nem alkoholos zsírmáj betegség (NAFLD) prevalenciája gyorsan növekszik. Napjainkban ez a leggyakoribb májbetegség, amely a világ népességének egynegyedét érinti, és rendszeresen együtt jár olyan anyagcserezavarokkal, mint a 2-es típusú cukorbetegség, magas vérnyomás, elhízás és kardiovaszkuláris betegségek.

#2
Medical Online >> Elhízás 2024 >> Elhízás az Alapellátásban
2024-11-07

Súlyos elhízásban szenvedő betegek testzsírtartalmának normalizálási nehézségei miatt agresszívebb kezeléseket tanulmányoztak ebben az alcsoportban, mint például az elhízás sebészi megoldását, amelyet metabolikus sebészetnek is neveznek.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-11-15

A délutáni vagy esti mérsékelt vagy erőteljes testmozgás nagyobb mértékben javíthatja a vércukorszint-szabályozást, közli az OTSZ Online.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-02-10

A posztakut COVID-szindróma növeli a metabolikus eredetű zsírmájbetegség kockázatát, írja az OTSZ Online.

#5
Medical Online >> Háziorvostan
2016-05-20

Szignifikáns összefüggés mutatható ki a zsírmáj a TSH-szintek között elhízott gyermekeknél és serdülőknél. Ily módon az enyhe pajzsmirigy-diszfunkció szerepet játszhat a kedvezőtlen metabolikus profil meghatározásában elhízott gyermekeknél és serdülőknél.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-08-05

Két lánya májának egy-egy darabjából alkottak új májat egy makaói férfi számára a hongkongi Queen Mary kórházban, ez volt az első ilyen sikeres műtét a világon - számolt be a South China Morning Post.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2009-08-30
A májelzsírosodás az oka a metabolikus szindrómának, azaz a súlyos anyagcsere-problémáknak, például az inzulin-rezisztenciának, vagyis annak, hogy a szervezet nem képes lebontani a cukrot.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?