Időskorban – főleg 65 éves kor után – több tényező nehezíti a megfelelő táplálkozást. A helytelenül megválasztott táplálék rontja az idős emberek életminőségét, testi és szellemi állapotát, csökkenti az élet hosszát.
Már elérhető a honlap, amelyen a hazai élelmiszer-feldolgozók önkéntes vállalásokat tehetnek a fogyasztók egészséges táplálkozásának előmozdítására – adja hírül az MTI.
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2009-10-27
Változtatott az ételválasztási és –fogyasztási szokásokon a rendelet, amely előírta, hogy New York város gyorséttermeiben fel kell tüntetni a menük kalóriatartalmát – közölték a város illetékesei hétfőn egy tanulmány alapján. A megállapítás éppen az ellenkezője annak, amire egy pár hete közzétett másik, az önkormányzattól független felmérés jutott.
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2009-10-07
Nem változtatott a ételválasztási és -fogyasztási szokásokon a rendelet, amely előírta, hogy New York város gyorséttermeiben fel kell tüntetni és ki kell függeszteni a menük kalóriatartalmát.
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2009-06-12
Az ételek kalóriértékének feltüntetésével akarnak harcolni az amerikai gyorséttermek a lakosság kövérsége, illetve az ellen a vád ellen, hogy ők is felelősek a fogyasztók túlsúlyossá válásában.
Ha jól táplálják a kisfiúkat – főképp 3 éves korukig –, azok nemcsak erősebbek és okosabbak lesznek, hanem felnőtt korukban nagyobb bért is kapnak, és ez viszi előre a gazdasági életet. Ezt a logikus, bár meghökkentő összefüggést ismerteti amerikai kutatók tanulmánya, amelyet a világ egyik legtekintélyesebb angol orvosi folyóirata, a Lancet közölt február 4-én megjelent számában.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?