A JAMA Network Open folyóiratban június 21-én jelent meg több kínai egészségügyi központ kutatóinak cikke, amelyben az EARLY klinikai vizsgálat eredményeit közölték.
Az Arizona State University kutatóinak cikkében a fehérjeütemezéssel járó időszakos böjt és a szívbarát kalóriakorlátozás hatását hasonlították össze a bélmikrobiom átalakulására és a metabolikus profiljára.
Népszerű diéták, például a ketogén étrend vagy az időszakos böjt és a velük járó kalória- és tápanyag-korlátozás, illetve a behatárolt étkezési időtartam gátolhatja a daganatok növekedését.
A Barcelona Institute for Global Health kutatói egy 100 ezer résztvevőt tömörítő kohorsz adatainak elemzésével arra a megállapításra jutottak, hogy a reggel 9 utáni reggeli 59%-kal növeli a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát a reggel 8 előtt elfogyasztott reggelihez képest.
A Chicago Egyetem kutatói az Obesity-ben ismertették legújabb vizsgálatuk eredményeit, amelyben pre- és posztmenopauzális nőknél vizsgálták nyolc héten keresztül az időszakos böjt egyik szigorú változatának a nemi hormonokra gyakorolt hatását.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?